Kurkuma als ‘mood booster’

Kurkuma is een bijzonder kruid, waar genezende krachten aan worden toegeschreven. Het wordt voor verschillende aandoeningen gebruikt zoals chronische ontstekingen, vaatvernauwing en kanker. Ook de stemming van mensen kan met dit kruid op een positieve manier worden beïnvloed.

De grote toepasbaarheid van Kurkuma of geelwortel zoals het ook wel wordt genoemd, intrigeert me. Zijn de grenzen hiervan bereikt of kan de geneeskundige werking nog op een andere manier worden ingezet? Toepassingen waarbij andere zintuigen worden gebruikt dan tot nu toe.

Kurkuma heeft bijvoorbeeld een volle okergele kleur. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat kleuren invloed kunnen hebben op de psyche van een mens. Geel staat voor optimisme, de zomer en een nieuw begin. Deze kleur kan bijvoorbeeld zorgen voor het verbeteren van je concentratie, van je geheugen en je stemming. Door Kurkuma te ‘vangen’ in een wandkleed, wil ik gebruik maken van de kleur en uitstraling ervan en het als ‘mood booster’ inzetten. Ik hoop dat mensen genieten van de vormgeving, stimulerende werking en van de geluiddempende kwaliteiten van de wol waarmee het wandkleed is vervaardigd. Een combinatie van functionaliteit en schoonheid.

Het wandkleed bestaat uit vijf stukken die zijn samengebracht tot een speels geheel. Bij de gemoedstoestand van mensen is er nooit sprake van één gevoel. Het is een wisselende samenstelling van verschillende emoties. Deze gelaagdheid wil ik letterlijk tot uiting brengen in mijn werk. De transparantie van de onderdelen is een verwijzing naar mijn transparante manier van werken. Van begin tot eind ga ik voor een eerlijk en duurzaam product en proces.

Categories

Author

Studio Lisa Ortsen

Date & Time

juni 19, 2018