Wall-hanging

Mijn afstudeer concept is uitgewerkt in twee beeldende werkstukken die ieder op hun eigen manier antwoord geven op mijn vraag: kan ik door middel van duurzame wollen garens, textiel produceren dat mensen een goed gevoel geeft en tot rust kan laten komen? En is het mogelijk iets te geven waar ze zich in de loop der tijd meer en meer aan gaan hechten?

Het tweede werkstuk is een akoestische wall-hanging. Hierin heb ik al alle technieken die ik heb onderzocht samengebracht tot een geheel. Om rust te creëren heb ik het werk symmetrisch en gespiegeld gemaakt, en heb ik dezelfde patronen en kleuren gebruikt in zowel de gewoven als de gevilte onderdelen. De verschillende technieken vloeien in elkaar over voor een constant en rustgevend beeld. Ik heb gekozen voor de kleuren de rustgevende kleuren paars en groen in combinatie met wit. Behalve beeldend zal het werk ook letterlijk rust geven doordat het akoestisch het geluid zal dempen.

Ik ben opzoek naar de balans tussen productiviteit en gezondheid in de moderne tijd. Ik focus me daarbij vooral tot sociale steun en werk/thuisinterferentie.
Afstudeerstage: The Soft World, Beatrice Waanders
Fotografie: Aldwin van Krimpen
Model: Maaike Duijvekam

 

Categories

Author

Studio Lisa Ortsen

Date & Time

juni 16, 2018