0

Geen producten in je winkelmand.

lisaprofiel

Mijn naam is Lisa Ortsen, geboren (1991) in ‘s-Hertogenbosch, Nederland. In juni 2018 ben ik afgestudeerd aan de Academy of Fine Arts and Design (MAFAD) in Maastricht in de richting Material.

 

Mijn interesse gaat vooral uit naar garens, textiel, dessins en de ontwikkeling daarvan. Door middel van breed onderzoek naar diverse grondstoffen en technieken wil ik middelen vinden waarmee ik nieuwe resultaten kan bereiken.

 

Ik laat me inspireren door de natuur; o.a. bloemen, planten, groenten en fruit. Het onvoorspelbare, speelse en unieke van de natuur daagt me uit. Daarnaast trekken ook andere zaken die toevallig op mijn pad komen, mijn aandacht. Vanuit een duurzame gedachte probeer ik bij het ontwerpen de wereld van Fashion en Design te verbinden met ons dagelijkse leven. In plaats van consumeren zonder aan de consequenties te denken, kan design worden ingezet om de aarde en zijn bewoners juist beter te laten functioneren.

 

In mijn werk ben ik op zoek naar duurzame, stijlvolle en praktische oplossingen voor milieubewuste mannen en vrouwen, die op een respectvolle manier met de aarde omgaan. Met elk ontwerp probeer ik te bewijzen dat je ook op een duurzame manier hele mooie producten kunt maken door maatschappelijke vraagstukken te beantwoorden.

 

Mijn werk wordt gekenmerkt door een uitgesproken, visueel verhaal met zorgvuldige detaillering. Al het werk is vervaardigd uit hoogwaardige, duurzame materialen.

 

Material

Materiaal is het begin en het eind van een product, het meest sensitieve element, versierend, ambachtelijk of industrieel. Materiaal is de bouwstof van alle design, zonder materiaal bestaat een ontwerp niet. Materiaal kan een uitgangspunt op zichzelf zijn of een toegevoegde waarde hebben voor een vorm of product hebben. Het is innovatief, verhalend, interactief, oogstrelend en tot de verbeelding sprekend; een bouwstof, grondstof en praatstof. Werkend vanuit het materiaal sta je aan de basis, en kan je werelden ontdekken die nog niet ontgonnen zijn. Bij Material haal je inspiratie uit materiaal, werk je met, onderzoek je en ontwerp je (met) materiaal.

www.mafad.nl