Wooltherapy

Mijn afstudeer concept is uitgewerkt in twee beeldende werkstukken die ieder op hun eigen manier antwoord geven op mijn vraag: kan ik door middel van duurzame wollen garens, textiel produceren dat mensen een goed gevoel geeft en tot rust kan laten komen? En is het mogelijk iets te geven waar ze zich in de loop der tijd meer en meer aan gaan hechten?

Het eerste werkstuk is de Soft Shelter, een zachte aantrekkelijke multifunctionele troostdeken. Deze deken bestaat uit vier delen waarvan er twee zijn gevilt en twee geweven in een symmetrisch patroon. Als tinten heb ik ongeverfd natuurlijk bruin, wit en grijs gebruikt, gecombineerd met paars en groen, dat ik op een natuurlijke basis (planten) met de hand heb geverfd. Handmatig verven zorgt voor tinten die natuurlijker voor het oog zijn en daarmee rustgevender.

De vilten delen bieden stevigheid en voelen tegelijkertijd zacht en comfortabel aan. De Soft Shelter heeft een capuchon waarmee je je hoofd kunt bedekken en beschermen. De zijkanten worden gevormd door twee geweven delen met aan beide kanten een armsgat, waardoor je de deken ook kunt dragen; je kunt je er letterlijk mee omhullen.

Bij de uitvoering van dit beeldende werkstuk heeft de sfeer die het uitstraalt, samen met het comfort voor mij prioriteit. Mijn doel is het vergroten van een gevoel van welbehagen binnen- en buitenshuis.

Afstudeerstage: The Soft World, Beatrice Waanders
Fotografie: Aldwin van Krimpen
Model: Maaike Duijvekam

Categories

Author

Studio Lisa Ortsen

Date & Time

juni 20, 2018